Het StartersVerhaal van Jordi Dudart's Makers First

Jordi Dudart & Makers First

Deze keer zetten we Jordi Dudart in de spotlight. Jordi is een breed georiënteerde maker, uitvinder en ontwerper met een creatieve geest en een geheim talent waar je van gaat watertanden. Heb je nieuwe ideeën nodig? Ga dan zeker even koffie met hem drinken.

Vertel eens wie je bent en wat je doet? 

Mijn naam is Jordi Dudart en ik ben industrieel productontwerper. Om het makkelijker te maken, dat is een modern woord voor uitvinder of product vormgever.

 

Je bent iemand die graag ontwerpt en bouwt, wat inspireert je?

Klopt! Mijn interesse is vaak zo breed dat ik er zelf gek van wordt. Ik vind zoveel dingen interessant en leuk om me in te verdiepen, maar dit moet ook wel. Als industrieel ontwerper kunnen er zoveel verschillende productideeën op je pad komen dat een beetje kennis van alles juist heel erg van pas komt. Zo weet ik bijna altijd in welke richting ik moet zoeken en hoe ik de juiste uiteindes aan elkaar moet knopen. Wat mij het meeste inspireert is hoe andere ontwerpers en engineers slim gebruik kunnen maken van materiaaleigenschappen en productie technieken om zo out of the box te gaan.

 

Welke stappen zou je als ondernemer willen zetten in 2024?

Mijn hoofddoel in 2024 is het op de markt brengen van mijn eerste eigen product (een 3d printer).  Daarnaast wil ik in het algemeen graag meer naar buiten brengen van mijzelf en wat ik doe. Dat zal voornamelijk gebeuren in de vorm van een website en LinkedIn.

 

Wat is jouw geheime talent?

Mijn geheime talent is Pizza bakken, haha! Ik heb naar schatting wel zo’n 10.000 pizza’s gemaakt, ik heb in mijn studententijd namelijk bij Dominos gewerkt. 

 

Jordi Dudart

Jordi Dudart | Makers First

Wanneer ben je succesvol?

Ik ben succesvol als de producten die ik ontwerp de eindgebruikers helpt. En wanneer ik hen daar blij mee maak. Het liefst natuurlijk voor een zo’n groot mogelijk doelgroep, dat ik trots kan zeggen, dat heb ik bedacht!

 

Wat is de meest leerzame fout die jij hebt gemaakt als ondernemer?

Ik kan geen specifieke fout benoemen, maar het allerbelangrijkste wat ik wel heb ontdekt door op mijn bek te gaan. Is dat je uiteindelijk altijd het beste naar je eigen gevoel kunt luisteren en de enige manier om verder te komen is door het gewoon te doen. 

 

Met welke StartSmarter zou jij de mooiste boomhut kunnen bouwen?

De mooiste boomhut zou ik denk ik kunnen maken met Helen Schoffelmeer. Ik ontwerp de buitenkant en Helen zorgt dat het interieur er tiptop uitziet, ideale combinatie!

Reageren op dit interview?

Op onze community website en app kan je ook reageren op interviews en vele andere artikelen. Als je er toch bent bekijk dan ook gelijk even wat er nog meer te doen is in onze community!

En gaan!

Andere StartersVerhalen

Iedere starter heeft een eigen verhaal.

Helen Schoffelmeer

Villa vol Stijl

"Als ik mijn creativiteit kan gebruiken voel ik me geweldig, ben ik in mijn element."

Bekijk Helen's startersverhaal
Ilona Hordijk-Bos

Itaxaties

"Vrijheid en je volledig storten op waar je goed in bent én leuk vindt."

Bekijk Ilona's startersverhaal
Fred Vermeulen

Sfeerproducties

"Zakendoen op de manier waar ik me goed bij voel."

Bekijk Fred's startersverhaal

Wat we hebben bereikt

en waar we super trots op zijn:

100+

super leuke en gezellige leden

45 jaar

ervaring met helpen van startende ondernemers

45%

van de start-ups bestaan na 3 jaar nog (benchmark 30%)

38°C

een warm bad voor startende ondernemers