Het StartersVerhaal van Ilona Hordijk-Bos & Itaxaties

Ilona Hordijk-Bos & Itaxaties

Synchroon met het nieuwe community platform vervolgen we onze serie van startersverhalen. Dit keer een interview met Ilona Hordijk-Bos van Itaxaties.

Wie ben je?

Ik ben Ilona Hordijk-Bos en ik ben aankoopmakelaar en taxateur vanuit mijn onderneming Itaxaties.

 

Je bent ondernemer, wat doe je precies? En waarom heb je hiervoor gekozen?

In januari ben ik als zzp gestart. Ik verzorg gevalideerde taxatierapporten, dus een taxatie van een woning wanneer je bijvoorbeeld een financiering nodig hebt. Na de zomervakantie heb ik ook mijn aankoopbegeleiding opgezet. Als aankoopmakelaar begeleid ik mijn opdrachtgevers van a tot z bij de aankoop van hun droomhuis.

Ik heb ervoor gekozen om voor mijzelf te gaan werken omdat ik mijn werk als hobby zie; ik ben altijd bezig. Dat deed ik dus voor een werkgever in Rotterdam, super leuk, maar ik kwam -mede door de reistijd- altijd tijd te kort. Ik wilde terug naar de Hoeksche Waard en zag het als de ideale oplossing om voor mijzelf te starten. Ik heb er ook bewust voor gekozen om alleen taxaties en aankoopbegeleiding te doen en geen verkoop. Op deze manier kan ik nog steeds mijn agenda goed plannen en werk ik makkelijk vanuit huis.

 

Wat vind je het lastigst als ondernemer?

Het wennen aan onregelmatigheid. De ene week heb je het druk met allemaal opdrachten en de andere week ben je weer druk met bedenken hoe je nieuwe opdrachten binnenhaalt.

 

Wat vind je het allerleukste als ondernemer?

Vrijheid en je volledig storten op waar je goed in bent én leuk vindt.

 

Welke twee vaardigheden van jezelf zou je graag aan anderen willen doorgeven?

Mijn enthousiasme en positiviteit. Ik denk dat iedereen dat nodig heeft om te groeien en te overleven in moeilijke tijden.

 

Ilona Hordijk-Bos

Ilona Hordijk-Bos | Itaxaties

Wat is je stip aan de horizon?

Zodra nieuwe opdrachtgevers mij weten te vinden en tevreden zijn, is mijn stip al bereikt. Maar natuurlijk heb ik grotere dromen. Ik zou het bijvoorbeeld echt super tof vinden om “de aankoopmakelaar van de Hoeksche Waard” te worden. Het lijkt mij super leuk om een groter kantoor te hebben met een paar collega’s waarbij wij taxaties, aankoopbegeleiding en verduurzamingsadvies verzorgen. Gewoon zo’n kantoor waar iedereen positief over praat omdat wij gewoon de beste zijn :) Maar voorlopig ben ik al snel tevreden met klein maar fijn.

 

Als je één vraag mocht stellen aan wie dan ook en je zou een eerlijk antwoord krijgen, wat zou je vragen en aan wie?

Die gaat dan naar mijn oud-werkgever. Ik zou graag willen weten of hij echt trots is dat ik voor mijzelf ben gestart of juist baalde.

Reageren op dit interview?

Op onze community website en app kan je ook reageren op interviews en meepraten over vele andere artikelen. Als je er toch bent bekijk dan ook gelijk even wat er nog meer te doen is in onze community!

En gaan!

Andere StartersVerhalen

Iedere starter heeft een eigen verhaal.

Fred Vermeulen

Sfeerproducties

"Zakendoen op de manier waar ik me goed bij voel."

Bekijk Fred's startersverhaal
Jordi Dudart

Makers First

"Ik vind zoveel dingen interessant en leuk om me in te verdiepen, maar dit moet ook wel."

Bekijk Jordi's startersverhaal
Helen Schoffelmeer

Villa vol Stijl

"Als ik mijn creativiteit kan gebruiken voel ik me geweldig, ben ik in mijn element."

Bekijk Helen's startersverhaal