Het StartersVerhaal van Helen Schoffelmeer's Villa vol Stijl

Helen Schoffelmeer & Villa vol Stijl

Ik ben Helen Schoffelmeer, ik ben interieurstyliste en kledingstyliste. Deze maand zet ik mijn Jouw stijl komt uit de Kast aanbod in de etalage. Wat houdt dat dan in? Ik kom langs, ik duik je kast in en dan maak ik mooie combinaties met de kleding die jij al hebt. Dus dat is best duurzaam.

Ik geef daarbij ook tips over hoe je je spullen het mooiste tot hun recht komen en welke combinaties je er allemaal mee kan maken. Op deze manier help ik de klant om er stijlvoller en zelfverzekerder uit te zien en creëer ik een hele unieke stijl met de spullen die zij al heeft. Mensen kiezen misschien wel spullen die bij hun passen, maar soms bereiken ze niet het effect dat ze voor ogen hadden. Daar help ik hun dan bij en dan hoop ik dat de klant als gevolg daarvan iedere dag stijlvol en zelfverzekerd de deur uit loopt. Eigenlijk doe ik hetzelfde met een interieur en dat programma heet, Laat mij maar Schuiven.

 

Dus je bent eigenlijk een soort interieurcomponist? 

Ja, dat zou je wel zo kunnen zeggen. Leuk, een interieurcomponist en eigenlijk ook een kledingcomponist. 

 

Van welk bedrijf zou jij graag een dagje de baas willen zijn en waarom? 

Eigenlijk zou ik niet de baas van een ander bedrijf willen zijn, maar ik zou wel graag advies willen geven aan bepaalde branches. De gooi en smijtzaken mogen eruit en de rest mag duurzamer en unieker. Er zijn zo enorm veel kleding- en interieurwinkels en naar mijn idee verkopen ze eigenlijk overal hetzelfde. Ik weet niet of dat typisch Nederlands is, maar ik vind dat er maar weinig bijzonderheid is. Ik zou kiezen voor minder, maar meer kleur en mooie materialen. Daar hangt misschien dan wel een prijskaartje aan, maar meestal geniet je langer van spullen met een hoge kwaliteit. Ik weet niet van wie deze uitdrukking is, maar begrijpen doe ik hem wel: “Ik heb geen geld om goedkope troep te kopen.”  

 

Heb je iemand met wie je nog weleens een project zou willen starten?  

Ja, die zijn er! Ik zou bijvoorbeeld met Erik Richters, misschien wel iets willen starten. Hij heeft een idee en we gaan er binnenkort over praten. Samen met een vriendin heb ik nu vier jaar achter elkaar een lokale scheurkalender gemaakt. De nieuwe Scheuren door de Hoeksche Waard. ligt nu in de winkels. Ik vond dat waanzinnig om te doen.  

Ik zou ook graag met mensen samen willen werken om een driedaagse woonschool of woonbeurs te creëren of organiseren in de Hoeksche Waard. Ik denk dat ik dat dan bijvoorbeeld met Barbara Baan, Laura van Veenendaal en Natasha de Ruiter zou willen samenwerken. Ik heb heel veel ideeën, talent voor organiseren, maar focus en structuur zijn woorden die niet helemaal bij mij passen.  

 

Helen Schoffelmeer

Helen Schoffelmeer | Villa vol Stijl

Dat is herkenbaar….  

Ja, ik denk dat wij het daarom zo goed met elkaar kunnen vinden! Ik zou trouwens ook graag andere netwerken willen organiseren met mensen. Een soort van koffieochtenden. En ik zou natuurlijk heel graag met de grote namen willen werken wat stylisten betreft, de Britse Sophie Robinson en de Amerikaanse Kelly Wearstler.  

 

Wanneer sta je het meest in je kracht?  

Als ik mijn creativiteit kan gebruiken voel ik me geweldig, ben ik in mijn element. Dan weet ik ook heel goed hoe ik het wil hebben ook al werk ik organisch. Ik ben best volgzaam, maar dat heb ik niet met interieur en kleding. Dan heb ik wel zoiets van, laten we het maar gewoon op mijn manier doen.  

 

Heb je een zakelijk voornemen voor 2024? 

Ik wil mijn bedrijf Villa vol Stijl succesvol maken. Ik wil in 2024 echt zelf het idee hebben van, dit gaat de goede kant op! Dat ik tevreden ben met wat ik presteer. Ik heb een zakelijke coach, die zegt dat ik wat meer moet gaan zitten op de branding. Daar moet ik nog veel over leren, ik wil het plaatje compleet maken. 

Reageren op dit interview?

Op onze community website en app kan je ook reageren op interviews en vele andere artikelen. Als je er toch bent bekijk dan ook gelijk even wat er nog meer te doen is in onze community!

En gaan!

Andere StartersVerhalen

Iedere starter heeft een eigen verhaal.

Jordi Dudart

Makers First

"Ik vind zoveel dingen interessant en leuk om me in te verdiepen, maar dit moet ook wel."

Bekijk Jordi's startersverhaal
Ilona Hordijk-Bos

Itaxaties

"Vrijheid en je volledig storten op waar je goed in bent én leuk vindt."

Bekijk Ilona's startersverhaal
Fred Vermeulen

Sfeerproducties

"Zakendoen op de manier waar ik me goed bij voel."

Bekijk Fred's startersverhaal

Jouw StartersVerhaal ook hier?

Wordt dan lid, of kom gewoon eens langs op één van onze events!

Gratis

Voor ontdekkende bazen

Gratis

Denk je eraan om een bedrijf te starten of ben je net gestart? Kom gewoon eens gezellig langs bij onze maandelijkse borrels of volg een academy. No strings attached!

Overzicht events

Meest gekozen

Lidmaatschap StartSmart HW

Voor startende bazen

€132,-

excl. BTW

 • Maandelijkse borrels

 • Minstens 6 Academy's per jaar

 • Gratis StartCoach (6 maanden)

 • Toegang tot de StartSmart Community app

 • Stemrecht bij de Algemene Leden Vergadering

Lid worden

Combi-lidmaatschap

Best of both worlds

€185,-

excl. BTW

 • Maandelijkse borrels

 • Minstens 6 Academy's per jaar

 • Gratis StartCoach (6 maanden)

 • Toegang tot de StartSmart Community app

 • 8 O-HW bijeenkomsten per jaar

 • Stemrecht bij ALV O-HW en StartSmartHW

Lid worden

Niet zeker welk lidmaatschap je moet kiezen? Neem dan contact met ons op.

Wat we hebben bereikt

en waar we super trots op zijn:

100+

super leuke en gezellige leden

45 jaar

ervaring met helpen van startende ondernemers

45%

van de start-ups bestaan na 3 jaar nog (benchmark 30%)

38°C

een warm bad voor startende ondernemers