Kijken naar de Toekomst in de Hoeksche Waard

Op 14 oktober waren wij te gast in het HW-café op het gemeentehuis in Maasdam.

Met een leuke groep van oude bekenden en nieuwe gezichten zijn we aan de slag gegaan. Dankzij het ING-sprekersmenu hebben we Marc Linssen uitgenodigd. Vanzelfsprekend zijn we begonnen met Marc zijn historie en hoe hij scenario’s heeft geschreven voor series als GTST, Westenwind, Rozengeur & Wodka lime, Silk Road en de Ontmaskering van de Vastgoedfraude. Een van de grote lessen is de kracht van “Ja”. Als groep werden we warmgemaakt door vooral ja te zeggen en de positieve flow die dat geeft. Binnen 1 minuut is er een Hoeksche Waardse soap gecreëerd door gewoon ja te zeggen.

 

Vanaf daar was het werken aan de toekomst. Maar aan de toekomst werken, gaat niet zonder je verleden te kennen. Dus met Historische plaatjes is de Hoeksche Waard van vroeger weer in zicht gekomen. Samen zijn we aan de slag gegaan met de waarden die we hebben herkend.
Zo zijn we met onze historie gaan werken aan een beeld van de toekomst met kansen voor de ondernemers. Duidelijk is geworden dat je alleen een passende toekomst kan verzinnen door ook vast te houden aan je eigen waarden van vroeger. Van soms misschien net iets te vasthoudend naar denken in mogelijkheden. En wie weet komt de Walvis als pont er dan ook voor het Tiengemetenpad.

Natuurlijk hebben we kunnen afsluiten met een gezellige borrel.